Hagfors Brukshundklubb

TIPS INFÖR KURS

TIPS INFÖR KURSSTART

Här kommer några tips för att du och din hund ska få ut så mycket som möjligt av varje kursgång. 

Vaccinationsintyg
Vaccinationsintyg ska tas med och visas för instrukören vid första kurstillfället. Det är viktigt att alla hundar som vistas på klubben är vaccinerade så att inte smittor sprids.  

Koppel och halsband
Din hund ska ha ett bra halsband som den inte kan krypa ur och ett ordentligt koppel. Kopplet ska inte vara flexikoppel. 

Rastning
All rastning av hunden sker i rastrutan eller längs med vägen och du plockar självklart upp efter din hund. Har du glömt bajspåsar så finns sådana i lådan vid rastrutan.
Inne på planen rastar vi inte hundar och en olycka händer så plockar vi genast upp. 

Hälsa helst inte
När du befinner dig på planen med din hund så är det du och din hund som ska jobba tillsammans. Att låta hunden hälsa på andra hundar du kan göra dig mindre intressant. 
Ta gärna en promenad med en kurskamrat vid ett annat tillfälle. 

Belöning
Se till att ta med extra bra belöning till din hund då klubben är en ny och intressant plats. För vissa hundar är godis, korv eller köttbullar den bästa belöningen och för andra är det en leksak.
Ta med dig olika alternativ och prova dig fram till vad som passar bäst för just din hund. 

Kläder efter väder
Eftersom i stort sett all vår kursverksamhet hålls utomhus så gäller det att ha kläder efter väder. Se till att ha ordentligt med kläder och bra på fötterna. 

Dressyrpolicy
Vi följer självklart SBKs dressyrpolicy och i den kan du läsa mer om vad man får och inte får göra med sin hund på klubben.
Vi förutsätter förstås att alla behandlar sina hundar väl och sköter dem på bästa sätt.