Hagfors Brukshundklubb

Råbäcksbladet

RÅBÄCKSBLADET 3 - 2016
Nyhetsblad för medlemmar i Hagfors Brukshundklubb

KALLELSE 
Kallelse till årsmöte söndagen den 19 februari kl. 15.00 i Bystugan, Uddeholm
Årsmötes handlingarna kommer att finnas på klubben i början av februari. 
Välkomna!  

 

EKONOMIN
Det var problem med att få med ekonomin i bladet denna gång så vi kommer därför att sätta bladet med den klubbstugan där ni kan se hur den ser ut. Beklagar detta men tyvärr inget vi kunde göra något åt.  

 

INFORMATION FRÅN TÄVLINGSSEKTORN 
Vi uppmanar alla som tävlat under året ska sätta in sina bästa resultat i pärmen i klubbstugan senast 8 januari.  

Detta gäller även utställningspriset med där är det de tre bästa resultaten som ska lämnas in. Vi kommer sedan att lämna in för gravering och beställning av följepris.

Vad som gäller i tävlingssektorn är att det måste till mer folk i den. Vår dröm om vi skulle fortsätta i den är att vi skulle vara så många att man verkligen kunde dela på jobbet. Ett schema för tävlingarna till exempel:

xx tar pappren till den tävlingen och står som kontaktperson för den
xx tar spåren och kollar upp rutor, spårläggare och mottagare
xx tar köket den tävlingen och att det rullar på så att det inte är ett fåtal som gör all och nästa tävling tar några andra över.

Alla vi som vill tävla med sin hund skulle vi önska att de lade in sin kalender varje hemmatävling så de kan se att detta datum kan jag hjälpa till och är behjälplig. Vi vet ju vad svårt det är att komma med på tävlingar och om det inte är något nytt nästa år så har ju klubbens medlemmar företräde på hemma tälvlingar utom i eliten och då kanske man kan tänka sig att göra något på någon av klubbens tävlingar. Kan man inte hjälpa till just den dagen tävlingen äger rum så kanske man kan fixa maten till funktionärerna eller städa efteråt och man behöver ju inte jobba hela dagen som tävlingen är utan man kan ta ett påar timmar. Allt är guld värt.

Vi kommer att anordna ett möte vad som ingår i Tävlingssektorn, se annat ställe.

TUSEN TACK till Er som ställt upp och hjälpt till under året. TS sektorn bjuder på mat, se längre ner.

Informationsmöte för dig som är intresserad av att hjälpa timm med klubbens tävlingar under 2017 är söndagen den 15 januari kl. 15.00 på klubben. 
Anmälan till Britt senast 11 januari på 073-848 79 31. 

Vi kommer att gå igenom vad som skall göras inför en tävling och vad som ska göras under tävlingsdagen. 

Klubben bjuder på fika.

Tävlingssektorn

 

HÄNT SEN SIST! 
Ett år går väldigt fort både i arbetslivet, privat och med klubben. 

I klubbens verksamhet är det kul att rasutvecklingssektorn har kommit så bra igång och gått med vinst som ni ser på balansräkningen. Sen har klubben haft en rallylydnadskurs och kontentan av den blev väl att det bildas en sektor nästa år inom rallylydnad.

Agilityn har haft instrukören Camilla Larsson här några gånger som hjälpt agility gruppen att gå vidare med att bygga banor och tänka ut lite kluriga sådana och regler för att tävla. Visst skulle det vara kul om någon från klubben kom ut och tävlade.

Ekonomin som ni ser har gått väldigt bra TACK VARE ALLA SOM SÅLT KAKOR, NEW BODY OCH KORVLÅDOR. Vill bara säga att det är inte svårt att vara kassör när ni ställer upp så fantastiskt, ingen har gnällt på mig (vad jag vet ialla fall) utan ni har sålt.

Det syns också på balansen. Den sista kakförsäljningen gick till inköp av mygdödaren på balansen för att den inte skulle kosta klubben något.

Nästa år blir det 40 år som medlem i klubben för mig och Ingemar. Det har varit upp och ner och mycket har hänt på klubben under dessa år. Det bästa av praktiska saker tycker jag att det är att anläggningen moderniserats med toan och köket. Nu kan vi tvätta golven om man känner för det utan att ta med vatten i dunkar. Sen tycker jag att det är sorligt att tiden har blivit en bristvara för de flesta av oss för att göra något på klubben. Ha ny en skön vinter och njut av den.

Britt, Ingemar, Yagge och Yenta önskar alla klubbkompisar ett bra 2017!

 

INFORMATION FRÅN UTBILDNINGSSEKTORN
Utbildningssektorn behöver flera som hjälper till i sektorn under 2017. Om du är intresserad ta kontakt med styrelsen och anmäl ditt intresse. Ju fler man är som hjälper till desto mindre jobb för alla inblandade och desto roligare. 

Vi vill att ni som kan tänka er att hålla kurs under 2017 funderar igenom vad för kurs samt när vi vill hålla den och höra av er till oss. Detta för att vi ska kunna planera kommande kurser.

 

FUNKTIONÄRSFEST 
Tävlingssektorn och utbildningssektorn kommer att ha en gemensam funktionärsfest för alla er som hjälpt till på tävlingar, haft kurser, varit medhjälpare på kurser eller har haft jouren under 2016.

Lördagen den 14 januari kl. 18.30 ses vi på klubben för en trevlig kväll.
Anmälan görs till Lena på telefon 070- 336 18 42 senast 8 januari.

Finns det någon som vill vara med utan att ha hjälpt till så betala ni 50 kr för er mat och betalning görs till klubbens pg: 53 56 91-0.

Välkommen! 

 

RALLYLYDNADSSEKTOR 
Under 2017 så kommer det att startas en Rallylydnadssektor. Är du intresserad av att vara med och hjälpa till så hör av dig till Martina Åkerlind på telefon 073-052 33 88.

Vi kommer under året att arrangera en officiell och en inofficiell tävling.

 

Hagfors Brukshundklubb 
önskar er ett gott nytt år

 


 

RÅBÄCKSBLADET 2 - 2016
Nyhetsblad för medlemmar i Hagfors Brukshundklubb

 

KALLELSE 
Kallelse till medlemsmöte onsdagen den 28 september kl. 19.00 i klubbstugan.
Ekonomin kommer att redovisas på klubbmötet så ingen bilaga bifogas i detta blad.

Välkomna!

 

INVENTERING PÅ COOP 
Torsdagen den 20 september kl. 17.00 är det dags för den årliga inventeringen på Coop i Hagfors.
Har du möjlighet att hjälpa till så hör av dig till Lotta Björkman på telefon 070-531 77 05.
Även om du bara kan ställa upp några timmar så är det uppskattat då klubben verkligen behöver pengarna nu då vårt avlopp gått sönder och måste lagas.

Kan man inte komma till kl. 17.00 så går det bra att komma senare. 

Vi ses på Coop!

 

GRATTIS

Grattis till alla som vunnit priser och blivit uppflyttade med sina hundar under detta år.
Fortsätt att träna så att ni når era andra mål.

Kramar från Lotta, Rune, Britta & Leif

 

HÄNT SEN SIST
Nu är sommaren snart slut och den gick i rasande tempo.
Ingemar och jag har gjort färdigt aktiveringskursen och vi hoppas att vi kunde lära ut något i alla fall.
Tack Anna, Ingrid och Kicki för hjälpen vi fått med rallylydnadsgångerna och agilityn.

Avloppet till toan strular då det blir använt av bägge toaletterna men det får vi hoppas att det inte kostar skjortan att få det åtgärdat. 
Försäljningen av kakorna ska ge ett plus på 2000 kr i alla fall och sen ska vi försöka sälja en jullåda från Hemgården.
Jag har fått förfrågan om New Body igen eller Ullmax. Är det något som ni tycker att vi ska sälja detta år? Vad tycker ni? Hör av Er. Skicka ett sms på min telefon 073-848 79 31.
Ha nu en skön höst med älgflugor på skogspromenaden.

Hälsningar Britts

 

TÄVLINGSSEKTORN
Klubben har spårtävling i lägre och högre klass 24/9 och i appell 25/8. Sen kommer halloween som vanligt och som sagt kan någon tänka sig att göra ett par timmar i köket någon av dagarna hör av er. Vi behöver skrivare också och ev någon mottagare ute i skogen. Vi vill väl att klubben ska kunna ha tävlingar eller...

KM ena blev inställda då det bara var 2 anmälda till lydnaden och 1 till bruks. Kanske kan det bli fler till nästa år?
Om intresse finns så ska vi försöka få till en funktionärsfest under hösten kolla hemsidan så ni ser när det blir av.
Hälsningar TS
 

 

Trevlig höst önskar  
Hagfors Brukshundklubb

 


 

RÅBÄCKSBLADET 1 - 2016
Nyhetsblad för medlemmar i Hagfors Brukshundklubb

 

KALLELSE
Kallelse till medlemsmöte onsdagen den 11 maj kl. 19.00 i klubbstugan.
Välkomna!

STÄDKVÄLL
Torsdagen den 12 maj kl. 18.00 samlas vi för både inne och ute på klubben. Eferåt  bjuder klubben på korv med bröd. Ta gärna med det som tänkas behövas då klubben har begränsad uppsättning av krattor och städsaker.

 

GRÄSKLIPPARLISTA
Nu är det snart dags att börja klippa gräset nere på klubben och i år bör det gå enklare då vi har två helt nya gräsklipparen. En lista kommer som vanligt att sättas upp ner i klubbstugan där man skriver upp sig på en vecka eller flera. Om ni behöver hjälp med hur gräsklipparna fungerar så ta kontakt med någon i styrelsen.

 

KM Lydnad
KM i lydnad kommer att ske 17 juni kl. 18.00.
Pris 50 kr som betalas in på pg 56 53 91-0 senast 10 juni ska betalningen vara klubben tillhanda. Tänk på att skriva hundens namn, ditt namn samt vilken klass du ska tävla i. Mins tre anmälda behövs för att vi ska genomföra KM.

 

KM Bruks
KM i bruks kommer att ske 18 juni kl. 10.00. Samling vid klubbstugan.
Pris 50 kr som betalas in på pg 56 53 91-0 senast 10 juni ska betalningen vara klubben tillhanda. Tänk på att skriva hundens namn, ditt namn samt vilken klass du ska tävla i. Minst tre anmälda behövs för att vi ska kunna genomföra KM.

 

MEDHJÄLPARE TILL VALPKURS
Den 4 maj kl. 18.00 startar Inger Kjellber en valpkurs. Hon behöver ha medhjälpare till sin kurs. ÄR det någon som har lust att ställa upp och hjälpa Inger så ring henne på 070-545 42 67.
Som medhjälpare hjälper man instruktören med olika saker under kursens gång.

 

INFO FRÅN TÄVLINGSEKTORN
Vi som sitter i tävlingssektorn är Ingemar Jansson, Lena Karlsson, Kicki Davidsson och Britt Skålberg som även är sammankallande.
Första tävlingen för året är lydnad 1-Elit den 30 april och den 21 maj är det appell tävling.
Vi behöver hjälp till klubbens officiella tävlingar under året. Nya spårläggare och mottagare behövs och någon som kan fixa köket på våra tävlingsdagar. Vi vil ha hjälp i köket samt skrivare i första hand och sedan några som kan gå några spår på appellen. Sen kommer det en lydnadstävling i juli och elit spår i augusti och det är lika där att vi behöver hjälp så ring någon av oss eller skriv upper på en lista som vi anslår på klubben.

 

INFO FRÅN RASUTVECKLINGSSEKTORN
Vi hade 27 mars ett uppfödra-MH som var mycket lyckat. Både uppfödare och beskrivare var nöjda med dagen.
Vårt nästa mh är 7 maj. Idag är det endast tre anmälda men vi hoppas att fler anmälningar kommer in. Så passa på ni som funderar på att mentalbeskriva er hund för det finns platser kvar på hemmaplan.
Vi har även ett uppfödar-mh 13 och 14 august samt ett öppet mh 2 september. Tänk på att när vi arrangerar MH så är båda planerna samt uppletanderutan upptagna dessa datum.

 

HÄNT SEN SIST!
Ett nytt verksamhetspr har börjat för klubben och jag hälsar 4 nya medlemmar välkomna i styrelsen. Hoppas att ni kommer att tivas i styrelsen och tycker att det är kul.
Vi har lyckats bra med försäljningen av kakor och New Body. New Body gav netto ca 5900 kr och kakorna 2420 kr.
Men tyvärr har klubben fått två oförutsedda utgifter. Ett nytt bokföringsprogram då det gamla klubben hade inte gick att använda på Windows 10 utan vi fick fixa till ett "nytt" som kostade 2300 kr. Sen har kylskåpet pajat och det har jag ingen aning om vad en ny kompressor kostar. Det har beställts men är inte lagat ännu. KLubbens självrisk på sådana saker är 8800 kr, 20% på basbeloppet. Det är tydligen dyrare allt som har med företag och föreningar att göra så nu har jag en ny försäljning på gång, korv-lådor.
Vi har fått följande innehåll i kassarna som de kallar dem för:
300 g snickarkorv, 300 g ostkorv, 300 g vitlöksgrill, 300 g cheddar & bacon, 300 g vitlök & chilikorv, 500 g grillkorv och 660 g jubileumsfalu.
Ni som känner er manade att sälja hör av er. Om vi säljer fram till 21 maj och tar 220 kr för en kasse så tjänar vi 50 kr på varje. Vad tror ni? Ju fler som säljer ju enklare blir det. Kanske kan vi sälja 30 st och får då in 1500 kr.
Hör av er till mig Britt på 073-848 79 31 om ni känner för att sälja.

Något som jag funderar på är att vi säger ofta att det händer inget på klubben men med i klubben är ju vi alla. Vi kan inte hoppas och tro att någon annan ska göra det vi vill ska bli av. Har vi idéer så får vi försöka förankra dem men vi måste också vara beredda på att arbeta med det vi vill ha.

Själv har min träningslust blivit minimal men den kanske kommer tillbaka med ljuset. Yenta hoppas nog på det för hon tycker det är kul fast hon glömmer fort det jag försökt lära henne.

Trevlig sommar med många sköna soltimmar hälsningar Britts

 

PRESENTATION AV NYA STYRELSEMEDLEMMAR

David Bildtsén
Jag heter David Bildtsén och har precis valts in i styrelsen för att sköta sekreterargöromålen. I höstas flyttade shäferblandisen Izza, sambon Emma och jag från ett höghus i Göteborg till en gård utan för Ekshärad där Emmas mormor tidigare bott.
Izza är en omplaceringshund som Emma och jag tog över för lite drygt ett år sedan. Jag är med andra ord ny som både värmlänning och hundägare - så jag har mycket att lära! Jag tycker det är väldigt roligt att vara medlem i föreningen för att jag får många goda tips och idéer vad man kan göra tillsammans med sin hund. Detssutom träffar jag många andra trevliga människor och hundar.

När jag inte är hundpappa eller egenföretagare tycker jag om att pyssla hemma på gården, laga mat på vedspisen, finköra söndagsbilen och resa.

Vi ses!

 

Maria Nykvist
Jag heter Maria och jag är ny i styrelsen där jag blivit invald som Suppleant.
Egentligen har jag väl inte tidigare varit så delaktig i klubbens verksamhet, mer än ett par valpkurser. Förra våren gick jag valpkurs för Britt och Ingemar med min Dvärgschnauzer Baily. Det var både lärorikt och bra, så nu i vår har vi anmält oss till allmänlydnadskurs vilket ska bli roligt.
Hoppas att jag framöver kan bidra och hjälpa till med något i klubbens verksamhet.

 

Jennie Sjöström Persson
Jag heter Jennie Sjöström Persson och jag bor i Edsforsen, mitt mellan Hagfors och Ekshärad. Jag har en något till åren kommen Basset Hound och en glad Labrador som jag tränar lite spår och lydnad med.
När jag inte ägnar mig åt hundarna är jag oftast hemma med familjen eller på Kyrkhedens skola där jag arbetar.

 

Trevlig sommar önskar

Hagfors Bukshundklubb

 

 


 

 Råbäcksbladet 3-2015

Nyhetsblad för medlemmar i Hagfors Brukshundklubb

 

Julbord
Den 28 november kl 16.00 är det dags för klubbens julbord på Bystugan i Uddeholm. Om någon som inte är medlem vill följa med på julbordet betalar denna 75 kr eller löser ett medlemskap i klubben.
Ta med en julklapp för 75 kr så att tomten kan komma.
Sista anmälningsdag är 20 november till Ingrid Birath på 070-293 76 46 eller på anslag i klubbstugan.

Kallelse till årsmöte
Årsmötet kommer att bli den 28 februari kl. 16.00 i Bystugan, Uddeholm. 
Alla årsmöteshandlingar kommer att finnas på klubben 2 veckor innan mötet. 
Vi bjuder på kaffe och smörgåstårta. Välkomna!

Valberedningen
Det är ganska långt kvar till årsmötet men för att försöka uppnå det bästa för vår klubb vill vi starta vårt arbete så tidigt som möjligt.
Vi ser gärna att Du har möjligheten, lusten, orken och tiden att ställa upp med att hjälpa till. Om du är nyfiken på vad det innebär så ring oss så berättar vi mer. Om du känner någon annan i föreningen som du tror skulle vara en tillgång i klubben ge oss gärna namnet. Vi vi valberedningen kommer att kontakta personen för att närmare berätta om klubben samt undersöka dennes intresse.

Vi är alla medlemmar i en ideell förening med samma intresse, nämligen hund. Vi alla äger tillsammans fastigheten samt träningsplanerna. Vi har även möjlighet att tillsammans bestämma hur ekonomi och underhåll ska skötas och hur de gemensamma utrymmena ska användas. Ju större engagemang vi visar i föreningens angelägenheter, desto bättre blir gemenskapen, trivseln och förutsättningarna för en välmående förening.

Vi hoppas att Du är intresserad av att ställa upp i någon av nedanstående sektorer samt avsätta någon minut åt oss när vi ringer just dig för att berätta om klubben.

Styrelse
Tävlingssektor
Utbildningssektor
Rasutvecklingssektor
Ute / köks kommitté
PR- kommitté

Önskvärt att få igång:
Rallylydnad och Agilitysektor

Valberedningen i Hagfors Brukshundklubb 

Vandringspriser
Tänk på att lämna in era resultat från årets tävlingar och utställningar för att vara med och tävla om vandringspriserna.
Det finns en pärm i klubbstugan märkt med vandringspriser som ni skriver in ert resultat i senast 10 januari
Ni som har förra årets vandringspriser tänk på att dessa ska lämnas tillbaka till klubben tillsammans med pärmen. Även dessa vill vi ha senast 10 januari så vi hinner lmna dem på gravering innan årsmötet. 

När det gäller tävlingar så är det de tre bästa resultaten uynder året som får användas. Vid utställning är det de fem bästa resultaten.

Budget och verksamhetsplan
Sektorer och kommittéer ska lämna in er budget för 2015 senast 1 januari till kassören.
Lämna gärna in era verksamhetsplaner för 2015 tillsammans med budgeten. När det gäller verksamhetsberättelsen för 2014 så ska den lämnas senast 10 januari till styrelsen.

Utbildningssektorn
Allmänträning/jouren på torsdagar gör vinteruppehåll from 10 december - 3 mars. Vi avslutar med en glöggkväll.
Vi välkomnar ALLA att komma till klubben igen i mars på torsdagar mellan 18:30 - 20:00 för att träna eller bara vara social med din hund.
Första torsdagen i månaden är det skotträning mellan 18:00-18:30.
Jourkvällen är öppen för att träna vad du själv vill. Det finns även en jourvärd på plats som hjälper er om ni har något specifikt att fråga eller vill träna på.

Nu är det äntligen dags för uteätarkväll

Den 20 november 2015, klockan 18.00 på Bar Titt in (Hagells) tar vi vår årliga uteätarkväll. Vi träffas för att äta mat, umgås och ha trevligt. Utbildningssektorn bjuder de instruktörer och medhjälpare samt jourvärdar som varit verksamma under 2015 på mat samt 1 läsk/lättöl. Alkohol haltiga drycker bekostas själva.

Föranmälan av vilken mat ni önskar äta måste göras till Utbildningssektorn, 070-539 96 69 senast 17 november 2015. (ska nämligen meddelas till Bar Titt in för förberedelse.) Följande rätter finns att välja mellan: torskrygg, lax, kyckling och entrecote. Alla rätter serveras med potatis.
Övriga medlemmar gör oss gärna sällskap under kvällen, Ni äter då för ca 200 kr/person inkl. mat och dryck (läsk/lättöl).

Nu är dags att rapportera era pågående cirklar till Studiefrämjandet

Vi uppmanar alla träningsgrupper, sektorer samt kommittéer att sammanställa listorna och därefter rapportera till Studiefrämjandet. Rapportering kan göras via egen inloggning via Studiefrämjandets hemsida eller på traditionellt vis (via post).

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR till alla medlemmar från oss i Utbildningssektorn
Malin, Sara, Lisen & Marina

ETT STORT TACK TILL instruktörer och medhjälpare som har ställt upp under året. Kursdeltagare som har deltagit på våra kurser och gett klubben feedback. TACK ! 

 

Hänt sen sist!
Tiden går fort och snart är 2015 till ända.
Ekonomin ser bra ut. Vi väntar på pengar från Coop som vi inte fått än och sen väntar klubben på att höra från Uddeholms AB. Vi får väl göra ett nytt försök.
Sen har vi sålt Ullmax produkter som ska ge lite pengar. Försäljningen av kakor, New Body har gett ett plus på 13.773 kr. Helt fantastiskt tycker jag. Vi har ju inte sålt några lotter som vi budgeterade för men ökat försäljningen med 8.200 kr istället.
Köket och US ligger lite under men det har inte varit så många kurser och då minskar ju köksintäkterna också.

Nog om ekonomin. Kolla om julbordet 28/11, hoppas att det blir många som kommer!

Sen har Gudrun varit på klubben och piffat upp hallen. Gudrun och Ingemar plockade fram en spegeldörr till rummet under skivan. Den ska nu målas på ena sidan som inte är klart. ETT STORT TACK Gudrun för ditt pysslande.

Ha en bra vinter och vi kan ju hoppas att det är barmark och shortsväder som idag 2/11 så man lägga spår och träna inför våren. Hälsningar Britts

Tävlingssektorn
Vi vill börja med och TACKA ALLA som på ett eller annat sätt hjälpt oss att genomföra tävlingar på ett bra sätt under året som gått.
Funktionärsfest ska det bli men tiden går så fort så det blir på andra sidan nyår. Vi har inget datum satt men i januari blir det så kolla på hemsidan om datum och vart anmälan ska gå.

Glöm inte att sätta in i pärmen om vandringspriserna senast 10/1. Den står i bokhyllan i rummet.

Vi hoppas att ni alla får en härlig höst och vinter med massor av härlig hundträning!

Hagfors Brukshundklubb

Ekonomin:

 

1/1-15

 

 

 

KASSA:

547,31

 

 

 

GIRO:

35206,73

 

 

 

BANK:

82616,90

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTO

UTGIFTER

INKOMSTER

SALDO

BUDGETT

KÖK

$6 446,73

$10 246,00

$3 799,27

$5 500,00

UTBILD

$14 413,13

$25 300,00

$10 886,87

$11 150,00

TÄVL

$20 680,68

$26 294,50

$5 613,82

$2 995,00

FASTA UTG

$22 131,00

$5 225,00

$16 906,00

($16 906,00)

RÖRLIGA UTG

$17 232,30

$9 875,00

($7 357,30)

($6 400,00)

STYRELSEN

$1 759,00

 

($1 759,00)

($4 100,00)

MEDLEMSAVG

$8 348,00

$14 895,00

$6 547,00

$5 000,00

SAMKVÄM MÖTEN

$1 983,00

 

($1 983,00)

($2 500,00)

VANDRINGSPRIS

$3 573,00

 

($3 573,00)

($4 500,00)

PR/BLADET

$420,00

 

($420,00)

($500,00)

INTERNET/HEMSIDAN

$2 760,00

 

($2 760,00)

($4 000,00)

RUS

$13 205,84

$13 200,00

($5,84)

$4 400,00

TJÄNSTEHUND

 

 

 

($600,00)

KLUBBKLÄDER

 

 

 

 

AGILITY/RALLYLYDN

$6 290,00

 

($6 290,00)

 

FÖRSÄLJNING

$34 377,00

$48 150,00

$13 773,00

$5 500,00

TJÄNSTER

 

 

 

$6 000,00

LÄGRET 2013

 

$6 000,00

$6 000,00

 

POSTGIROAVG

$58,50

 

($58,50)

$800,00

RÄNTOR

 

$293,44

$293,44

 

LOTTERI

 

 

 

$1 000,00

SUMMA

$153 678,18

$159 478,94

 

 

 

$5 800,76

 

 

 

ÖVER/UNDERSKOTT

$159 478,94

$159 478,94

 

 

 

 

 

 

 

TOTALA

2/11-15

 

 

 

KASSA

$1 757,36

 

 

 

GIRO: 

$39 504,00

 

 

 

BANK

$82 616,90

 

 

 

 

 


 

Råbäcksbladet 2-2015
Nyhetsblad för medlemmar i Hagfors Brukshundklubb

KALLELSE
Kallelse till medlemsmöte den 16 september kl. 19.00 i klubbstugan. På mötet kommer eventuellt polisen Peter Åkerström att komma och informera så det vore roligt om så många medlemmar som möjligt kunde komma på mötet. Välkomna!

ÖPPET-HUS
Söndagen den 4 oktober kommer vi att arrangera ett Öppet-Hus på klubben. Kom gärna med förslag på olika aktiviteter som vi kan ha. Vi kommer att ha ett möte den 8 september kl. 18.00 där vi ska gå igenom olika saker inför Öppet-Hus. Det skulle var roligt om det kom några fler och deltog på mötet än "samma gamla vanliga" medlemmar.

MÖTE HUNDKOLLEN!
Tisdagen den 6 oktober kl. 18.00 Info och utbildning om hur man kan se misstänkta beteenden hos personer man träffar på. Anmälan sker på Facebooksidan TRYGG I HAGFORS. Man behöver inte vara med i Facebook för att gå in där då det är en öppen sida. Medverkar på mötet gör Fredrik Bahr från hundenheten i Värmland Plats kommer att meddelas senare med tanke på hur måna som anmäler sig!

RESULTAT FRÅN KM
Lydnad 
1:a Leif Wigren med Samora 8,75 p 
2:a Anna Lindstedt -Uhlin med Java 8,025p 
3:a Britt Skålberg med Yenta 7,65 p 
4:a Ulf Larsson med Ässa 7,52 p 
5:a Malin Eriksson med Rulle 5,8 p 
6:a Britta Wigren med Tindra 5,79 p 
7:a Lotta Björkman med Ginzo 2,08 p

Bruks
1:a Britt Skålberg med Yenta 7,08 p
2:a Marina Bergström med Zera 6,91p
3:a Lotta björkman med Ginzo 6,53 p
4:a Malin Eriksson med Rulle 1,31 p

KÖP KAKOR!
Det finns fortfarande kakor kvar! 2 stycken Chokladbollar och 4 stycken Farfars Favoriter och Mormors Havreflarn samt 2 godisburkar. Alla kostar 50,00kr/styck Hör av er till Britt eller Ingrid om ni vill köpa.

Gräsklippningslista
Det finns fortfarande några veckor kvar som gräset behöver klippas så snälla skriv upp er på en vecka så vi kan ha våra kurser och tävlingar nu på hösten. Listan att skriva upp sig på finns i klubbstugan.

Information från Tävlingssektorn
Tävlingssektorn vill säga ett stort tack till Er alla som hjälpt till med klubbens tävlingar och nu den senaste spårtävlingen Elit i 2 dagar. Vi fick stort beröm av de tävlande för en mycket bra tävling i dagar 2 . Alla tycker det är så fantastiskt gjort av en så liten klubb att ha så många tävlingar och att klubben är så välkomnande till alla som kommer. Det får vi vät ta åt oss av eller hur? Nu har vi ju lägre och högre den 26 september och vi få hoppas att den blir lika bra.

Hänt sen sist!
Tiden går fort o nu är det snart slut på sommaren. Klubben har fått dessa 6000.00 kr som jag tjatat på studiefrämjandet i ett år o 6 månader. Styrelsen och US hade ett möte med dem i maj och sen i slutet av maj fick vi dessa pengar.
Vi har haft dåligt med tävlingsanmälningar och inte så många kurser som vi trodde så de kom väl till pass. Eftersom gräsklipparen varit trasig mer än den varit hel så har vi fått köpt klippning 3 ggr +1 gång som en medlem sponsrat betalning för. Men det drar iväg som ni ser -9119,00kr Och då är det gräsklippningen och el som ska betalas så då tillkommer det ca 3300,00kr.
Jag var i kontakt med Hagfors Kommun om eventuellt bidrag till gräsklippare men det kunde vi inte få men vi kunde söka på tävlingarna som vi arrangerar och det har jag gjort och då fick vi 5000,00kr som ligger under TS. Jag har pratat med Uddeholms AB om sponsring så vi ska söka där och se om vi kan få någon krona. Sen hoppas jag att vi kan ta inventeringen på COOP som ger klubben 6000,00kr + julbord på 2000,kr vilket inte är att förakta. Detta var ute på klubbens hemsida så tidigt så jag hoppas att 20 stycken kan vara med och fixa det annars får vi väl tänka till vad vi ska dra ner på.
Ja nu har det låtit väldigt negativt men allt är inte negativt Lydnadskursen Ingemar och jag hade i höstas fram till i april gjorde att 3 stycken kom ut och tävlade i 1:an och under sommaren fick en av dem 1:a pris Grattis Ulf med Ässa. Spårkursen Ingemar och jag har haft gjorde så att 2 stycken ska ut och tävla appell och de andra på kurserna kommer nog ut på en del saker och de som inte kommer på tävling har fått lite att sysselsätta hunden med iallafall. Det var kul att kunna lära ut något som de förhoppningsvis kommer att fortsätta med. Hälsningar Britts

GRATTIS!
Nicko med Ådi till certet på spårtävlingen 1/8-15 Hälsningar Britt o Ingemar

TUMMEN UPP!
Vi vill ge Susanna, Ingrid, Leif, Britta, Lisen, Anna, Hans och Lotta en STOR TUMMEN UPP för att de äntligen har fixat till MH-banan och arrangerat MH:n på klubben under sommaren och nu ett till i september. Vi tycker att det är jättekul att den verksamheten har kommit igång på klubben och sen att Hans har gått testledareutbildning.

Hälsningar Britt och Ingemar

Aktiviteter
Vi har även flera aktiviteter och föreläsningar som är i planeringsstadiet som vi eventuellt ska att genomföra under våren och sommaren så håll utkik på vår hemsida om vad som är på gång.

Trevlig höst önskar
Hagfors Brukshundklubb

Bilaga: Ingående balans

2015-01-01:  36 906,00 kr      
 KASSA:  937,01 kr  KASSA:  547,31 kr  
PLUSGIRO:  15 172,07 kr PLUSGIRO:  53 206,73 kr   
BANK:  93 107,70 kr BANK:  82 616,90 kr  
KONTO  UTGIFTER  INKOMSTER  SALDO  BUDGET
KÖK  3 447,51 kr  7 380,00 kr  3 932,49 kr  5 500,00 kr
UTBILDNING  11 671,73 kr  14 300,00 kr  2 628,27 kr  11 150,00 kr
TÄVLING   15 734,63 kr 21 669,50 kr 5 934,87 kr 2 995,00 kr
FASTA UTG 16 547,00 kr 0,00 kr -16 547,00 kr  -16 500,00 kr
RÖRLIGA UTG  14 106,00 kr  850,00 kr  -13 256,00 kr  -6 400,00 kr
STYRELSEN  1 759,00 kr  0,00 kr  1 759,00 kr  -4 100,00 kr 
MEDLEMSAVG   4 198,00 kr 7 455,00 kr  3 257,00 kr  5 000,00 kr
SAMKVÄM/MÖTEN  1 983,00 kr  0,00 kr  -1 983,00 kr  -2 500,00 kr
VANDRINGSPRIS  3 573,00 kr  0,00 kr  -3 573,00 kr  -4 500,00 k
PR/BLADET  350,00 kr  0,00 kr  -350,00 kr  -500,00 kr
INTERNET/HEMSIDAN  822,00 kr  0,00 kr  -822,00 kr  -4 000,00 kr
RUS  9 661,77 kr  9 600,00 kr  -61,77 kr  4 400,00 kr
TJÄNSTEHUND  0,00 kr  0,00 kr  0,00 kr  -600,00 kr
KLUBBKLÄDER  0,00 kr  0,00 kr  0,00 kr  0,00 kr
FÖRSÄLJNING  34 377,00 kr  47 900,00 kr  13 523,00 kr  5 500,00 kr
AGILITY/RALLYLYDN.  6 290,00 kr  0,00 kr  -6 290,00 kr  0,00 kr
TJÄNSTER  0,00 kr  0,00 kr  0,00 kr  6 000,00 kr
POSTGIROAVG  46,50 kr  0,00 kr - 46,50 kr  800,00 kr
LÄGRET 2013  0,00 kr  6 000,00 kr  6 000,00 kr  0,00 kr
RÄNTOR  0,00 kr  293,44 kr  293,44 kr  0,00 kr
LOTTERI  0,00 kr  0,00 kr  0,00 kr 1 000,00 kr
SUMMA  124 567,14 kr  115 447,94 kr    
ÖVER /UNDERSKOTT  9 119,20      
TOTALT:  11 063,00 kr      
KASSA:  1 922,92 kr      
GIRO:  24 418,48 kr      
BANK  82 616,90 kr      

 


Råbäcksbladet 1-2015

Nyhetsblad för medlemmar i Hagfors Brukshundklubb

 

KALLELSE
Kallelse till medlemsmöte den 10 juni kl. 19.00 i klubbstugan. 
Välkomna! 

 

Klubbjackor
En ny klubbjacka eller väst skulle väl passa bra nu inför sommaren? Pinewood har kommit ut med en ny kollektion inriktat på hundsport,  http://www.pinewood.eu/se/produkter/nyheter-var-sommar-2015/nyheter-var-sommar-2015/jacka-dog-sports . Västen finns även med på sidan.  Vi vill gärna ha in en intresse anmälan på hur många som skulle vilja köpa en jacka eller väst med Hagfors Brukshundklubbs logga på ryggen. En lista för intresse anmälan och mer info finns på klubben. 

 

KM Lydnad 
KM i lydnad kommer att ske 12 juni kl. 18.00. 
Pris 50 kr som betalas in på pg 56 53 91 - 0 senast 5 juni ska betalningen vara klubben tillhanda. Tänk på att skriva hundens namn, ditt namn samt vilken klass du ska tävla i.  Vi ska vara minst tre stycken för att genomföra KM. 

 

Föreläsningar 
Utbildningssektorn har planerat en föreläsning med Kent Andersson från Hällefors Brukshundklubb den 28 maj kl. 18.30 i klubbstugan.  Kent kommer att prata om hundars mentalitet. 

För de som går kurs just nu är föreläsningen kostnadsfri övriga medlemmar betalar 20 kr.
Enklare fika kommer att säljas under kvällen. 

Vi planerar även en föreläsning med veterinär Hanna Klinkenberg under hösten. Datum har inte bestämts ännu men mer information kommer ut på hemsidan när det närmar sig.  

 

KM Spår 
KM i spår kommer att bli den 13 juni kl. 9.00. Samling vid klubbstugan. 
Pris 50 kr betalas in på pg 56 53 91 - 0 senast 5 juni ska betalningen vara klubben tillhanda. Tänk på att skriva hundens namn, ditt namn samt vilken klass du ska tävla i.  Vi måste vara minst tre stycken för att vi ska genomföra KM. 

 

Gräsklippningslista 
Nu är det sommar igen och därför dags att hjälpas åt att klippa gräset på klubben så att vi alla kan träna och så att klubben kan arrangera kurser och tävlingar. 
Gräsklippningslistan är uppsatt på klubben och som vanligt så hoppas vi att så många som möjligt skriver upp sig åtminstone en vecka för att hjälpa till med klippandet av planerna. 
Vi kan inte endast vara ett få tal som klipper gräset då vi alla vill träna på klippta planer.  

 

Hänt sen sist! 
Det är väl inte så mycket som hänt men klubben gjorde ett överskott 2014 istället för ett underskott som var budgeterat. 
Sen blev det tokigt nu i starten för 2015 med Studiefrämjandet. De hade inte bokfört utbetalningar till oss för Hårda spårlägret 2013 på rätt sätt. De tog den ersättningen av våra cirkeltimmar för 2014. Därför blir det en sned start för oss med ca -6000 kr. Men vi hoppas på ett bättre samarbete framöver. 
Men något POSITIVT är att vi lyckas sälja kakor till en behållning av + 5800 kr och New Body för ca +5600 kr. Ni kan se på balansuträkningen hur det ser ut. 
Det är så kul när man frågar om vi ska sälja för alla säger: "jag försöker". Det spelar ju ingen roll om man säljer 10 pkt eller 50 det är ju att ALLA försöker. 
Vi kan kanske göra en ny drive på kakor i sommar eller korvlådor hör av till mig om vad ni tycker. 
Hälsningar Britts 

 

Information från Tävlingssektorn 
Vi behöver hjälp till klubbens officiella tävlingar under året. Vi behöver alltid nya spårläggare och mottagare till våra tävlingar.
Vi behöver även några som kan fixa i köket på våra tävlingsdagar. 
Det som ska handlas ordnar Ingrid så det vi behöver hjälp med att sälja kaffe, korv, smörgåsar med mera under tävlingsdagen. Blir vi flera som ställer upp så blir det ett kortare pass som man hjälper till. 
Hör av dig till tävlingssektorn om du vill hjälpa till eller veta mer om vad just du kan hjälpa till med. 

Aktiviteter 
Vi har även flera aktiviteter och föreläsningar som är i planeringsstadiet som vi eventuellt ska att genomföra under våren och sommaren så håll utkik på vår hemsida om vad som är på gång. 

 

Trevlig sommar önskar  Hagfors Brukshundklubb 

 

Bilaga:
Ingående balans

2015-01-01:

36 906,00 kr      
KASSA: 937,01 kr KASSA: 547,31 kr  
PLUSGIRO: 15 172,07 kr PLUSGIRO: 53 206,73 kr  
BANK: 93 107,70 kr BANK: 82 616,90 kr  
         
KONTO UTGIFTER INKOMSTER SALDO BUDGET
KÖK 661,83 kr 1 190,00 kr 528,17 kr 5 500,00 kr
UTBILD NING 6 959,99 kr 7 010,00 kr 50,01 kr 11 150,00 kr
TÄVLING 4 134,00 kr 1 650,00 kr -2 484,00 kr 2 995,00 kr
FASTA UTG 5 163,00 kr 0,00 kr -5 163,00 kr -16 500,00 kr
RÖRLIGA UTG 8 172,00 kr 0,00 kr  -8 172,00 kr -6 400,00 kr

STYRELSEN

-1 178,00 kr 0,00 kr -1 178,00 kr -4 100,00 kr

MEDLEMSAVG

2 870,00 kr 5 680,00 kr 2 810,00 kr 5 000,00 kr
SAMKVÄM / MÖTEN 1 883,00 kr 0,00 kr -1 883,00 kr -2 500,00 kr
VANDRINGSPRIS 3 573,00 kr 0,00 kr -3 573,00 kr -4 500,00 kr

PR / BLADET

250,00 kr 0,00 kr -250,00 kr -500,00 kr
INTERNET / HEMSIDAN 198,00 kr 0,00 kr -198,00 kr -4 000,00 kr
RUS 1 720,17 kr 600,00 kr -1 120,17 kr 4 400,00 kr
TJÄNSTEHUND 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr -600,00 kr

KLUBBKLÄDER

0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr  
FÖRSÄLJNING 8 970,00 kr 14 550,00 kr 5 580,00 kr 5 500,00 kr
TJÄNSTER 0,00 kr 0,00 kr 0,00 kr 6 000,00 kr
POSTGIROAVG 12,00 kr 0,00 kr 12,00 kr 800,00 kr
RÄNTOR 0,00 kr 293,44 kr 293,44 kr  
LOTTERI 0,00 kr 0,00 kr

 

1 000,00 kr
SUMMA 45 744,99 kr 30 973,44 kr 14 771,55 kr  

ÖVER / UNDERSKOTT

14 771,55 kr      
TOTALT: 11 063,00 kr      
KASSA: 513,57 kr      
GIRO: 20 175,48 kr      

BANK:

82 616,90 kr      

 


Råbäcksbladet 4-2014

Nyhetsblad för medlemmar i Hagfors Brukshundklubb

 

Några rader från Ordförande 
Att hösten är här har väl de flesta noterat, hjälp på traven fick den av att vi gick ifrån sommartid till normaltid! Hösten innebär bråda dagar för alla sektorer som ska summera det gångna årets verksamhet samt planera för nästa år och inte minst för valberedningen som har sin största arbetsbörda nu fram till årsmötet. 

Jag på Distriktets medlemsmöte i början av oktober som hölls i Munkfors. Vi var 3 st från HBK plus Urban G som sitter i Distriktets styrelse, vi var därmed en av de klubbar med flest representanter. 

Ett tips, distriktets hemsida är under utveckling så gå in och titta! 

Missing People Värmland var där och föredrog sin verksamhet och om hur organisationen är uppbyggd. Det finns plats för alla att hjälpa till, ingen insats är för liten. Gå in på deras hemsida och läs! 
Lennart 

 

Hänt sen sist! 
Skickar med en balansräkning så alla medlemmar ser hur vi ligger till med ekonomin. Klubben har gjort ett överskott på 5981,64 kr under året. Inte så illa med tanke på att när vi tog budgeten på årsmötet var det ett underskott på 7710 kr. 

DM som var lagt -3500 kr blev aldrig av så där har vi ju ett plus direkt. Nästa år blir det inget heller i distriktet sen får vi se vad som händer under 2016. Klubben väntar även in pengar från tjänstehundssektorn och studiefrämjandet så det ser ut att gå ihop. Vi har ju en del räkningar som ska betalas också men plus ska vi gå i år om det inte händer något oroväckande med huset eller så.  

Klubben hade ju inbrott under oktober månad vilket var mindre trevligt. Det är tråkigt om vi inte kan ha något i frys och kyl som man kan köpa om man är på klubben och tränar. Under inbrottet så stals bland annat vår start pistol samt alla skott så detta blir en kostnad som vi inte räknat med då vi måste köpa in en ny pistol samt skott. 

Ja det var lite om ekonomin. Jag vill också passa på uppmana alla i de olika sektorer att tänka till på budgeten och lägga som ni tror att den blir nästa år. 
Hälsningar Britts 

 

Utbildning i Föreningsteknik 
Den 26 november kl. 18.30 kommer Leif Svensson från Studiefrämjandet till klubben för att ha en utbildning med oss i Föreningsteknik. 

Ni som sitter/kommer att sitta i styrelsen, sektorer, kommittéer, revisorer och valberedningen bör delta på denna utbildning. Detta är en väldigt bra utbildning och vi hoppas att så många från klubben som möjligt kommer att delta på utbildningen.  

Plats är ännu inte helt bestämt då det beror på hur många vi blir som deltar. Vi meddelar plats senare. 

Klubben bjuder på kaffe och smörgås. 

Anmälan senast 16 november till någon i styrelsen eller till utbildningssektorn på 070-539 96 69. 

 

Julbord 
Den 29 november kl 16.00 är det dags för klubbens julbord på Bystugan i Uddeholm. Om någon som inte är medlem vill följa med på julbordet betalar denna 50 kr eller löser ett medlemskap i klubben. 
Ta med en julklapp för 50 kr så att tomten kan komma. 

Sista anmälningsdag är 21 november till någon i styrelsen eller på anslag i klubbstugan. 

 

Kallelse till årsmöte 
Årsmötet kommer att bli den 28 februari kl. 16.00. Plats meddelas senare. 
Alla årsmöteshandlingar kommer att finnas på klubben 2 veckor innan mötet. 

 

Vandringspriser 
Tänk på att lämna in era resultat från årets tävlingar och utställningar får att vara med och tävla om vandringspriserna. 

Det finns en pärm i klubbstugan märkt med "vandringspriser" som ni skriver in ert resultat i eller till någon i styrelsen senast 11 januari. 

Ni som har förra årets vandringspriser tänk på att dessa ska lämnas tillbaka till klubben tillsammans med pärmen. Även dessa vill vi ha in senast 11 januariså vi hinner lämna dem på gravering. 

När det gäller tävlingar så är det de tre bästa resultaten under året som får användas. Vid utställning är det det fem bästa resultaten. 

 

Valberedningen 
Valberedningen kommer nu att påbörja sitt arbete inför kommande årsmöte.  

Är du intresserad av att hjälpa till i styrelse, sektor eller kommitté så hör av dig till valberedningen så kan de berätta mer. I valberedningen sitter Lisen Persson telefon 070-202 97 39mail: gronahund@telia.com och Susanna Hildeberg telefon 070-635 50 05mail: susanna.hildeberg@telia.com 

 

Skottlista 
Nu finns det en skottlista på övervåningen där man skriver upp antal använda skott  vid träning med klubbens pistol samt skott. Betalningen av skott görs i ett kuvert på övervåningen vid pistolen. 
Vi skotträning under jouren så står klubben som vanligt för skotten som används då. 

 

Budget och verksamhetsplan 
Sektorer och kommittéer ni ska lämna in er budget för 2015 senast 1 januari till kassören. 
Lämna gärna in er verksamhetsplan för 2015 tillsammans med budgeten. 
När det gäller verksamhetsberättelsen för 2014 så ska den lämnas senast 11 januaritill styrelsen. 

 

Utbildningssektorn 
Instruktörsmöte 
Nästa instruktörsmöte är 1 december kl 18.30. Kallelse kommer även att skickas ut på mail. 

Cirklar 
Vi vill påminna ALLA som har cirklar igång att det börjar bli dags att sammanställa och skicka in dessa till Studiefrämjandet. Behöver ni hjälp med detta så hör av er till utbildningssektorn så hjälper vi er med det.  

Uteätarkvällen 
Vi har haft den årliga uteätarkvällen för instruktörer, medhjälpare och de som haft jour under året. Vi träffades den 31 oktober på Hotell Monica och fick god mat. Totalt så var vi 13 vuxna och 1 barn.  

Pyssel i vintermörkret 
Vill du designa ditt eget halsband eller hundkoppel? Nu får du chansen till det! 
Tisdagen den 9 december kl. 18.00träffas vi hemma hos Lisen Persson i Ekhsärad. 
Kostnaden för att tillverka ett eget halsband är 160 kr och ett eget koppel är 120 kr.  
Önskar ni ta med hund så går det bra om ni har egen bur att sätta hunden i. 

Max 5 deltagare. Vid stort intresse så kommer vi att kör en dag till. 
Vi bjuder på kaffe, glögg och pepparkakor. Boxer-Malin bjuder på lussekatter med vit choklad i. 

Anmälan till Utbildningssektorn på telefon 070-539 96 69 eller utbildning.hbk@live.se 

 

Tävlingssektorn 
Nu har vi slutfört alla tävlingar under året men nästa år behövs det nya spårläggare så håll ögonen öppna vi ska försöka ha en "kurs" om det finns intresse hos nya medlemmar att lära sig lägga spår på tävling. Vi behöver även fler som kan göra ett par timmar på tävlingsdagen i köket. Blir vi kanske 3 st i köket så blir det inte så betungade för oss som jobbar den dan med tävlingen. 

Vi GRATTAR Johanna Bergsman med Brakeles Hurry Cane som vann Halloween Cup till snittet av 9,57 p inget dåligt snittpoäng! 

 

Rasutvecklingssektorn 
Vi hade i oktober Mikael Pålblad och Klas Nordblom från Hammarö BK här och som hade en figurantutbildning med oss i två dagar. Det var en mycket lyckad kurs med nöjda deltagare och instruktörer. Klubben fick då sju nya MH-figuranter.  

Stort grattis till Leif Wigren, Britta Wigren, Susanna Hildeberg, Lotta Björkman, Lisen Persson, Ingrid Birath och Mårten Jönsson! 

Så nästa år kommer vi att börja arrangera MH på klubben. Det ska bli riktigt roligt! 

 

Vi hoppas att ni alla får en härlig höst och vinter med massor av härlig hundträning! 

Hagfors Brukshundklubb 

 

EKONOMI 

 

 

 

 

INGÅENDE BALANS 

2014-01-01 

 

 

 

KASSA: 

937,01 kr  

 

 

 

PLUSGIRO: 

15 172,07 kr  

 

 

 

BANK: 

93 107,70 kr  

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTO 

 UTGIFTER  

 INKOMSTER  

 SALDO  

 BUDGETT  

 

 

 

 

 

Kök 

8 519,75 kr  

13 252,94 kr

4 733,19 kr  

5 500,00 kr  

Utbildningssektorn 

5 093,68 kr

27 336,00 kr

22 242,32 kr

10 500,00 kr

Tävlingssektorn 

   17 995,22 kr  

19 735,86 kr  

1 740,64 kr  

940,00 kr  

Fasta utgifter 

  16 622,00 kr  

               6 900,00 kr  

- 9 722,00 kr

- 19 500,00 kr 

Rörliga utgifter 

11 801,00 kr  

8 300,00 kr  

- 3 501,00 kr 

- 8 600,00 kr  

Styrelsen 

3 027,25 kr  

345,00 kr  

- 2 682,25 kr  

- 3 300,00 kr  

Medlemsavgifter 

10 673,00 kr  

17 020,00 kr  

6 347,00 kr  

5 000,00 kr  

Samkväm, möten 

1 600,00 kr  

-   kr  

- 1 600,00 kr 

- 1 000,00 kr  

Vandringspris 

4 789,98 kr  

-   kr  

- 4 789,98 kr  

- 3 500,00 kr  

PR/Bladet 

135,00 kr  

 -   kr  

- 135,00 kr  

- 500,00 kr  

Internet/Hemsidan 

3 202,75 kr  

  -   kr  

- 3 202,75 kr  

- 3 000,00 kr  

Rasutveckningssektorn 

15 721,30 kr  

2 517,00 kr  

- 13 204,30 kr

- 1 850,00 kr  

Tjänstehundssektorn 

3 740,90 kr  

 -   kr  

- 3 740,90 kr  

4 400,00 kr  

Klubbkläder 

3 832,00 kr  

3 840,00 kr  

8,00 kr  

 

Försäljning 

 30 350,00 kr  

36 176,00 kr  

5 826,00 kr  

5 000,00 kr  

Tjänster 

-   kr  

6 000,00 kr  

6 000,00 kr  

6 000,00 kr  

Postgiroavgift 

    1 046,50 kr  

                           -   kr  

- 1 046,50 kr  

800,00 kr  

Räntor 

               -   kr  

1 509,17 kr  

1 509,17 kr  

 

Lotteri 

               -   kr  

1 200,00 kr  

1 200,00 kr  

500,00 kr  

 

 

 

 

 

SUMMA 

 138 150,33 kr  

144 131,97 kr  

 

 

 

 

 

 

 

ÖVER/UNDERSKOTT 

    5 981,64 kr  

 ÖVERSKOTT PÅ  

   5 981,64 kr  

 

 

 

 

 

 

 

 144 131,97 kr  

 

 

 

 

 

 

 

 

TOTALT  

2014-11-01 

 

 

 

 KASSA  

     1 290,31 kr  

 

 

 

 PLUSGIRO  

   31 291,24 kr  

 

 

 

 BANK  

  82 616,90 kr