AKTUELLT

För att se evenemang som arrangeras av distriktet gå in på http://www.sbk-varmlanddal.se/events/ där du finner mer information.

BELYSNING PÅ PLANERNA

Styrelsen har haft kontakt med Berggrens El då belysningen inte fungerar på planerna.
De vill att vi städar ur allt skräp som finns i stolparna, bland annat löv, små grenar, döda fåglar m.m.
Då det inte sitter några ändskydd på stolparna så hamnar det massor med skräp, fågelbajs m.m  i dem.
När stolparna är urrensade så kommer Berggrens El att fortsätta arbetet med att laga stolparna och då även sätta på dem ändskydd så vi slipper få skräp i dem.

Vi ska kontakat dem när alla stolpar är rensade så nu är det upp till oss om/när vi vill ha belysningen fungerande igen.

För att rensa i stolparna så öppnar man luckan på stolpen och tar ut allt skräp. Sätt sedan en markering med ett snöre eller liknande runt stolpen så att andra vet att den är klar.

Rensningen kan man göra när det passar men det är bra om det blir ganska snart så att vi kan få fungerande belysning igen.

Nu hoppas vi att klubbens medlemmar kan ställa upp och hjälpa till med detta.

/Styrelsen

ÖPPEN AGILITYTTRÄNING

Vi fortsätter nu med agilityträningen i ridhuset.

Vi tränar följande datum 21 januari, 4 och 18 februari mellan kl. 17.00 - 18.00,

Välkolmna!

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE

Hagfors Brukshundklubb kallar till årsmöte söndagen den 23 februari kl. 16.00 i klubbstugan.

Årsmöteshandlingarna kommer att finnas i klubbstugan 14 dagar innan mötet.

Önskar ni få dem via mail så meddela det på: styrelsen.hbk@live.se

Varmt välkomna!

REGLER KM FÖR HAGFORS BRUKSHUNDKLUBB I LYDNAD OCH BRUKS

Tävlingssektorn vill informera alla medlemmar om vad det är som gäller för att delta i KM och hur man redovisar resultatet.
Detta sitter i en pärm på klubben men klargör det här.
Kravet är att Du tävlar för klubben på officiella tävlingar.

Har du uppnått uppflyttningspoäng på en officiell tävling så har du en månad karens som Du får tävla i den klassen Du uppnått uppflyttningspoäng eller ett 1:a pris i.
T ex Du tävlar i start klassen den 1 maj och får 160 p. KM är den 25 maj. Då tävlar du i start klassen om Du vill.
MEN är KM den 2 juni så måste Du tävla i 1:an och så vidare. Detsamma gäller för brukset.

Sen finns det ett beslut på att har Du startat i KM ett år och fått första pris eller uppflyttningspoäng och inte gjort någon officiell så tävlar du i nästa klass i alla fall.
Den som arrangerar KM sätter in kopia på tävlingsresultaten i pärmen som står påövervåningen med titel Regler KM.

Resultaten räknas ut på följande sätt:
Uppnådda poäng delas med koefficient antalet t ex 160 p i starklassen delas på 20 och det är snittpoängen som blir vinstpoängen. Högre klass t ex Du har fått 520 p delas med 60.
Tävlar du i 3:an och elit så tävlar du KM i dessa klasser då et inte finns någon högre klass att tävla i.

INFO OM STUDICIRKLAR OCH STUDIEFRÄMJANDET

Fick frågan om att någon hade sagt att man kan köpa in tränings- och tävlingsföremål och söka bidrag från studiefrämjandet på dem men så är det inte utan så här fungerar det:

Om någon av Er bildar en träningsgrupp eller har en kurs (cirkel) så finns det en pärm i bokhyllan i det yttre rummet som det står US på.
Där finns det anmälningslistor till Studiefrämjandet. Varje deltagare skriver sitt namn, personnummer, adress och sen efter första gången då listorna är ifyllda skickas det till Studifrämjandet i Karlstad.
Ni får sedan en lista tillbaks till den som står som cirkelledare och denna fylls i efter VARJE tillfälle.
Man kan göra det mycket enklare genom att man kontaktar Annelie Tyrelid på Studiefrämjandet och får en lista via datorn. Detta är mycket smidigare om man träffas på olika dagar och tider. Ni tar in alla upgifter på deltagarna och kontaktar Annelie DIREKT. Oavsett hur ni gör så ska listorna skickas in till studiefrämjandet när cirkeln är klar!

Vi får sen 15 kr / studietimme (45 min) som vi får ta ut redskap, annonser, papper m.m. för.
De saker vi har köpt in under året skickar jag en faktura på till Studiefrämjandet (upp till den summan vi fått från dem).
T ex i år har Meta skickat in på bruksträningen och den gav 69 studietimmar och summan blev 1035 kr.

Tränar ni 2,5 timmar blir det 3 studietimmar och är man några som tränar ihop så går ju timmarna fort, framförallt om man åker ut och tränar spår, uppletande och sök.
Tänk på att göra en träningsgrupp om ni är 3 eller flera. Det är lättförtjänta pengar till klubben som vi kan köpa in träningsmaterial eller ta en förläsning på klubben för men det gäller att ALLA skickar in listorna till Studiefrämjandet.

Om ni har funderingar kontakta mig Britt Skålberg eller Annelie på studiefrämjandet.

VID BETALNING AV RIDHUSTRÄNING!

Ni som brukar hyra ridhuset för träning under vintern tänk på att när ni betalar ange ert NAMN samt DATUM och vilken TID ni hyrde.

Detta för att Kenneth ska veta vem som betalat och kunna undvika fel.
Vi vill ju inte betala för tider som vi inte varit där.

/Styrelsen

OBS!! - JOUREN HAR VINTER UPPEHÅLL!!

ALLMÄNTRÄNING (JOUR)

På torsdagskvällar kl 18.30 - 20.00 har vi någont som kallas Allmän träning där alla är välkomna
att träna, titta på eller bara komma och ta en fika och vara social med din hund.

Det finns en klubbvärd där som öppnar klubbstugan och ordnar med kaffe m.m. så att alla ska känna sig välkomna.
Klubbvärden kan i viss mån vara behjälplig med viss träning. Detta avgör klubbvärden själv!

Första torsdagen i månaden är det skotträning mellan 18:00 – 18:30.
Platsliggning med skott sker kl. 18.15.

Vid skotträning andra dagar ska 5 kr/skott och en lapp på vem som betalat läggas i en låda på övervåningen.
På torsdagarna står klubben för skotten.